Een houten vloer. De keuze is reuze, maar de smaak bepaalt.Merbau tapis vloer

Bestaande houten vloer


Bij het bezichtigen van een woning met een bestaande houten vloer, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Als eerste moet er gekeken worden naar eventuele beschadigingen. Het is raadzaam de eetkamerstoelen bijvoorbeeld even te verplaatsen om te kijken in hoeverre er slijtplekken onder zitten.”

“Water en hout zijn over het algemeen geen vrienden. Kijk dus goed bij de radiatoren en bijvoorbeeld de vaatwasser of er geen waterschade te ontdekken is. Het is eenvoudig te herkennen. De vloerdelen staan dan iets omhoog.”

“Vergeet ook niet om naar de afwerking van de vloer te kijken. Is er netjes gewerkt? Zijn de plinten goed afgewerkt? Hieraan is een goed gelegde en onderhouden houten vloer aan te herkennen. Is alles in orde en u kiest ervoor om de vloer te behouden? Laat er dan een specialist naar kijken voordat u gaat verhuizen. Hij kan u precies vertellen hoe de vloer het beste te onderhouden.

De beste oplossing is vaak stofvrij schuren waarbij u vloer weer als nieuw word. Ook is het mogelijk bij een eiken vloer om deze van een nieuwe kleur te voorzien.


Nieuwe houten vloer


Hollandse vloeren

Het kan natuurlijk ook zijn dat de vloer in de woning vervangen moet worden, of dat u een huis gaat bouwen en u wilt een houten vloer. Ook bij deze keuze is er raadzaam met een aantal zaken rekening te houden. Realiseert u zich vooraf dat uw vloer nooit 100% hetzelfde wordt, als de houten plank die u in de showroom heeft gezien. Elke plank heeft namelijk zijn eigen tekening. Dit maakt een houten vloer uniek. Het is de charme van echt hout. De monsterborden in onze showroom worden regelmatig vervangen zodat de kleur bij aankoop ook geleverd word.

Ook bieden wij verschillende sorteringen hout aan bvb een 1 bis sortering of een rustiek A. Onze adviseurs kunnen u daar mee verder helpen aan de hand van u smaak.


Smaak bepaalt“Naast de keuze van het soort hout en de kleur, is de wijze van leggen van groot belang. Kiest u voor een zwevende vloer, dan is deze eenvoudig te vervangen. De vloer verlijmen op de ondervloer is wel gecompliceerder en zal dus meer tijd in beslag nemen.Maar zal bij een vloerverwarming meer rendement opleveren. De juiste keuze heeft met verschillende factoren te maken. Bijvoorbeeld wat er nu al ligt in de woning.

Kortom een houten vloer leeft, is uniek en vooral duurzaam. Maar ga niet over één nacht ijs. Laat u zich goed voorlichten, maar laat uiteindelijk uw smaak bepalen.”

11 keer bekeken0 reacties

 Desmaakvan B.V          Baronieweg 5   5321 JV    Hedel