HET EFFECT VAN EEN VLOER OP JOUW RUIMTE


Kun je de planken beter horizontaal leggen of verticaal? En met welke gouden regels is het slim om rekening te houden als je een vloer kiest? Het antwoord op die vragen krijg je van deze interieurstyliste.

Deze vragen werd voorgelegd aan de interieurstyliste van Floorify rigide pvc vloeren. Floorify vindt het belangrijk dat hun klanten goed worden geadviseerd en dat je uiteindelijk precies de vloer kiest die bij jouw smaak en ruimte past. Het bedrijf helpt je zoeken naar de mooiste en meeste praktische vloer voor jouw situatie en heeft een paar slimme adviezen voor je.

VIDEO: HET GOUDEN ADVIES

Iedere kamer is natuurlijk anders. De kleur, de legrichting en het formaat van je vloer hebben een aanzienlijk effect op de ruimte in huis waar deze gelegd wordt. Jouw keuze voor een vloer begint eigenlijk bij de vraag welk effect je wilt creëren? Bekijk meer hierover in deze handige video:


Ben je er nog niet helemaal uit? Devloerexperts van de smaak van helpen je graag verder.


ADVIES 1: LEGRICHTING


Er zijn verschillende zaken die handig zijn om te weten voordat je de vloer gaat leggen en de legrichting hiervan bepaald. Wil je bijvoorbeeld meer diepte creëren in een kamer? Leg de planken (of tegels) dan in de lengte. Planken in de lengte maken de ruimte optisch langer en smaller. Dit wil zeggen evenwijdig met de langste zijde van de kamer. Is je kamer vrij smal? Installeer de planken (of tegels) dan juist in de breedte. Planken in de breedte maken de ruimte breder en korter.

Hieronder zie je de Teddy Bear (F102) zowel horizontaal als verticaal. Een opmerkelijk verschil, toch?


Verkies je eerder eenchic en speels effect? Dan is dezenieuwkomerin de collectie van Floorify écht iets voor jou. Maak kennis met hun visgraatpatroon! Niet alleentrendy, maar ook een zeer natuurlijke houtlook. Hieronder vind je de vergelijking tussen de Unagi (F317) in visgraatpatroon en in lange rechte planken.ADVIES 2: KLEUR


De kleur van een vloer heeft een grote invloed op het ruimtelijk effect. Dat wist je misschien al, maar wat betekent dit nou precies voor jouw ruimte?

Een vloer in een lichte kleur of in zachte natuurtinten laat je ruimte optisch groter lijken. Dat zie je duidelijk in de video. Je ziet er enerzijds de Verona (F023) en anderzijds de Seychelles (F100)

Warme of donkerdere kleuren geven je ruimte dan weer een gezellige, intiemere sfeer. In de video zie je een voorbeeld van de cognac (F019) en de Truffle (F054).

Welk kleur verkies jij? Bestel snel je GRATIS stalen en maak de vergelijking.


ADVIES 3: FORMAAT


Een vloer van formaat. Neem dit maar héél letterlijk! Het formaat van je planken of tegels heeft namelijk ook een zeer sterke invloed op je ruimte.

Grote en brede planken komen het best tot hun recht in grote ruimtes. Ze creëren bovendien een rustige sfeer. Kleinere plankenogen drukker in grote ruimtes en zijn daarom meer geschikt voor kleine kamers.

In de video wordt het verschil aangetoond met de Seychelles (F100).

Grote tegels brengen meer rust in de ruimte dan kleine tegels. Dankzij hun grote formaat ogen ze bijna naadloos, waardoor de ruimte groter lijkt. In de video zie wordt het verschil aangetoond met de Pebble beach (F030).

Floorify biedt de grootste plank aan op de markt, de XL plank telt 2 meter. Bovendien wordt ervoor gekozen om de tegels aan te bieden in groot formaat (60*90).

Tip! Bezoek een van onze winkelpunten om ze in ware grootte te zien.9 keer bekeken0 reacties

 Desmaakvan B.V          Baronieweg 5   5321 JV    Hedel