EEN ODE AAN ONZE VLOER...


Een goede basis, zo vat interieurblogger en -stylist Sanne van @enstijl haar houten vloer kort samen. In deze blogpost vertelt ze waarom haar Hollandsche vloer Heerenveen zo goed bevalt en wat ze er zo mooi aan vindt..

Een vloer met karakter

We hebben nu dus een echte houten vloer thuis. Een eikenhouten lichte vloer van Hollandsche Vloeren. En daar zijn we erg blij mee. Je ziet dat de houten vloer steeds meer een beetje gaat leven. Dat karakter in een vloer vind ik juist heel mooi. Geen plank is hetzelfde en steeds zie ik weer nieuwe patroontjes. Soms vraag ik me af hoe ons huis eruit zou zien als we toch voor de mooie visgraatvloer Utrecht van Hollandsche Vloeren waren gegaan. Maar ik denk dat die bij ons wat te druk was geweest. Zelf heb ik veel spullen, dus overal en in elke hoek staat er wel wat… Dan is een rustige vloer als basis wel fijn voor het beeld.


Een houten vloer en kinderen?

Is een houten vloer handig met kinderen? Ja, ik denk deze vloer zeker wel. Alle Hollandsche Vloeren zijn namelijk behandeld met twee lagen hardwaxolie, op basis van natuurlijke wassen, harsen en oliën. Doordat deze lagen in de fabriek uitgehard zijn met uv-licht, heb je direct een vuil- en waterafstotende beschermlaag. En dat merk je, een klein beetje onderhoud is het enige wat deze vloer nodig heeft. Wij stofzuigen en dweilen af en toe en dat is voldoende! Stofzuigen trouwens wel vaker dan dweilen.... Want na elke cracker of na elke poging om weer de grootste treinbaan te maken lijkt het huis wel ontploft en is er ook opeens weer een hoop stof te zien. Dus stofzuig ik wel echt elke dag (soms zou drie keer serieus geen overbodige luxe zijn, maar daar gaat natuurlijk niemand aan beginnen).


Bestand tegen een stootje...

Deze houten vloer kan gelukkig wel tegen een stootje. Bij normaal gebruik is hij goed bestand tegen krassen. En zelfs al ontstaat er soms toch een soort licht krasje – meer door mijn geschuif met meubeltjes dan door mijn spelende zoon – dan maakt dat voor deze vloer helemaal niks uit vind ik. Ik wil daar ook niet heel neurotisch mee omgaan, want er moet wel een beetje geleefd worden in huis. Ook vlekken zijn geen probleem, zolang je ze maar meteen verwijdert. Zelfs koffie-, wijn- en cosmeticavlekken krijg je dan direct weg!

Kortom: ik ben nog steeds erg blij met onze vloer en zou de Heerenveen bij iedereen aanbevelen. Hij is gemakkelijk in onderhoud en past in veel verschillende interieurs en bij veel verschillende stijlen. Een goede basis: dat is het! En dat is een goed begin als je je interieur gaat bepalen.

Liefs, Sanne


29 keer bekeken0 reacties

 Desmaakvan B.V          Baronieweg 5   5321 JV    Hedel