ONDERHOUD VAN JE PARKETVLOER:

Met een houten vloer haal je de natuur naar je interieur.


Elke plank heeft z’n eigen, unieke tekening, wat voor een authentieke uitstraling en warmte zorgt in je interieur. Om je houten vloer stralend te houden, komen volgende tips voor een regelmatig onderhoud zeker van pas!


Alles begint bij een regelmatig onderhoud

Net zoals bij elke andere vloer, moet je je houten vloer regelmatig onderhouden. Hieronder verstaan we stofzuigen en dweilen. Zo verwijder je vuil zoals zandkorrels die op termijn voor krassen kunnen zorgen.

Daarnaast is ook het gebruik van een goed reinigingsproduct essentieel. Hiervoor heb je de keuze uit diverse producten, afhankelijk van de samenstelling van je vloer. Lees aandachtig de bijsluiter of vraag raad aan een specialist. Her verkeerde product kan namelijk onherstelbare schade aanbrengen.Fris je vloer op met een nieuwe afwerkingslaag

Elke houten vloer vereist op tijd en stond een nieuwe afwerkingslaag. Wacht je hier te lang mee, dan wordt het hout te veel blootgesteld aan externe factoren, wat voor heel wat schade kan zorgen. Wanneer je een nieuwe afwerkingslaag moet aanbrengen, hangt af van volgende factoren:

De kwaliteit van het hout en dus je vloer.Het soort hout.Hoe goed je houten vloer te onderhouden is.

Ook hier kan je eventueel een beroep doen op het advies van een specialist.


Je houten vloer onderhouden: zo ga je te werk

Afhankelijk van de afwerking die je wilt, heb je diverse opties voor het onderhoud van je vloer. Voor je aan de afwerking begint, moet de vloer eerst goed opgeschuurd worden. Vervolgens moet de vloer stofvrij gemaakt worden voor de behandeling met olie of lak.

Elk methode heeft haar eigen voordelen en nadelen. We zetten ze even voor je op een rij.


Lak

Ook het lakken van je vloer is vrij arbeidsintensief. Het beste resultaat verkrijg je na 3 lagen. Het grote voordeel van een gelakte vloer is de hoge slijtvastheid.

Een groot voordeel is dat een gelakte vloer beter bestand is voor vlekken.

Een andere kleur is bij lak of olie hardwax een optie.

Een lak behandeling kan al vanaf € 26,50 m2


Olie/Hardwax

Tot slot kan je je houten vloer ook oliën. Dit versterkt de structuur van het hout en behoudt de oorspronkelijke kleur. Daarnaast zorgt ook olie dat je vloer slijtvaster wordt.

Een groot voordeel is dat een olie behandeling in 12 uur weer intensief gebruikt kan worden. 12 uur nog te lang dan is er nog een LED olie behandeling mogelijk waarmee de vloer direct in gebruik genomen kan worden.

Een olie behandeling kan al vanaf € 20,50 m2


Wilt u graag uw houten vloer schuren uitbesteden bij parketvloerschuren.com. Of wilt u meer informatie over de diensten en producten die wij leveren? Neem dan direct contact met ons op. U kunt binnen 1 minuut een offerte aanvragen, makkelijk, gratis en vrijblijvend!

www.parketvloerschuren.com

6 keer bekeken0 reacties

 Desmaakvan B.V          Baronieweg 5   5321 JV    Hedel