Dit zijn de 5 voordelen van een pvc vloer

Overweeg je een pvc-vloer aan te schaffen voor je huis? Een slimme én populaire keuze! De vloer ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar heeft vele voordelen. We zetten ze in deze blog graag voor je op een rijtje!1. Nét echt

Of je nu kiest voor een vloer met de uitstraling van hout, een print van steen of een betonlook. Het oog wil ook wat. De prints op pvc-vloeren zijn niet meer van echt te onderscheiden. Iedere strook of tegel is uniek en heeft een realistische structuur die met een speciale techniek geprint wordt waardoor niet één strook hetzelfde is.

2. Stil

Kies je voor een vloer met een houten uitstraling, dan lijkt het op het eerste gezicht of je een mooie houten parketvloer hebt liggen, maar er is toch iets dat de pvc-vloer verraadt: het geluid. Een pvc-vloer ‘klost’ veel minder dan een houten, stenen of laminaat vloer. Hierdoor worden loopgeluiden geminimaliseerd.


3. Geschikt voor vloerverwarming

Een pvc-vloer voelt van zichzelf al warm aan doordat het materiaal de kamertemperatuur aanneemt. Fijn als je graag op blote voeten loop in huis. Om je voeten én huis ook in de winter goed warm te houden: een pvc-vloer is ook geschikt voor vloerverwarming. Hiervoor adviseren we een gelijmde variant, die is net iets dunner en geleidt de warmte beter.
4. Duurzaam

Door de sterke toplaag van een pvc-vloer gaat de vloer lang mee! De toplaag is slijt- en krasvast waardoor hij niet snel beschadigt. Het enige onderhoud dat de vloer nodig heeft is een jaarlijkse behandeling met een cleanser. Daarnaast kun je de vloer gewoon stofzuigen en schoonmaken ‘m af en toe te dweilen.

Mocht er toch een strook beschadigen, geen probleem! Bij een klik pvc-vloer kunnen aparte stroken gewoon vervangen worden waardoor de vloer nog langer meegaat.


5. Ook voor vochtige ruimtes

Op zoek naar een vloer voor in de badkamer of keuken? Geen probleem! Pvc-vloeren zijn uitstekend te gebruiken in vochtige ruimtes. Omdat er geen hout in de vloer zit kan de vloer niet kromtrekken bij aanraking water. Een ander bijkomend voordeel van een pvc-vloer in deze ruimtes is dat hij niet glad zal wordt, dat betekent: geen slipgevaar!
Wil je de verschillende pvc-vloeren graag in het echt zien en voelen? Kom gerust langs in onze showroom of maak een afspraak zodat we je kunnen voorzien van advies over jouw nieuwe vloer!


DESMAAKVAN

2 keer bekeken0 reacties

 Desmaakvan B.V          Baronieweg 5   5321 JV    Hedel